Tochtstrip Garagepoort – Bescherm Tegen Weer & Wind

Een tochtstrip voor de garagepoort is een kwalitatieve oplossing om uw garage te beschermen tegen weer en wind. Het voorkomt ongewenste kou, tocht, stof en geluid. Er zijn verschillende soorten tochtstrips beschikbaar, zoals opbouwprofielen met veloursborstels en zelfklevende tochtstrips met borstels. Deze tochtstrips zijn snel en gemakkelijk te plaatsen, hebben een lage sluitweerstand en zijn geschikt voor kieren tot 12 mm. Ze kunnen op maat worden gezaagd en zijn geschikt voor zowel effen als oneffen vloeren. Met een tochtstrip voor uw garagepoort kunt u het comfort en de isolatie van uw garage verhogen en energie besparen.

Belangrijkste punten:

  • Een tochtstrip voor de garagepoort beschermt tegen kou, tocht, stof en geluid.
  • Opbouwprofielen met veloursborstels en zelfklevende tochtstrips met borstels zijn snel en gemakkelijk te plaatsen.
  • Ze hebben een lage sluitweerstand en zijn geschikt voor kieren tot 12 mm.
  • Tochtstrips kunnen op maat worden gezaagd en zijn geschikt voor effen en oneffen vloeren.
  • Een tochtstrip verhoogt het comfort en de isolatie van uw garage en helpt energie te besparen.

Opbouwprofielen met veloursborstels

Een opbouwprofiel met veloursborstel voor de garagepoort is een effectieve manier om tocht en kou buiten te houden. Dit opbouwprofiel is gemaakt van aluminium van hoge kwaliteit en heeft een veloursborstel van zacht PP. Het profiel heeft een maximale kier van 8 mm, waardoor het geschikt is voor verschillende garagepoorten.

Met minimale inspanning kan dit opbouwprofiel snel en gemakkelijk worden geplaatst. Het profiel is 1,8 mm voorgeboord en heeft een lage sluitweerstand, waardoor het de perfecte oplossing is voor het afdichten van kieren in de garagepoort. Het kan eenvoudig op maat worden gezaagd en gemonteerd met “Ellen” spijkers voor een stevige bevestiging.

Zelfklevende tochtstrips met borstels

Zelfklevende tochtstrips met borstels zijn een populaire keuze voor het isoleren van garagepoorten. Deze tochtstrips, zoals de Tesamoll standaard tochtstrip, zijn zelfklevend en kunnen eenvoudig worden bevestigd. Ze zijn geschikt voor kieren tot 12 mm en hebben een borstel die optimaal beschermt tegen tocht, kou, stof en geluid. Ze zijn geschikt voor zowel oneffen als effen vloeren en kunnen op maat worden gezaagd.

zelfklevende tochtstrip met borstels

Tochtstrip Breedte Geschikt voor
Tesamoll standaard tochtstrip Kieren tot 12 mm Garagepoorten, deuren, ramen
Andere merk tochtstrip Kieren tot 10 mm Garagepoorten, deuren, ramen
Nog een merk tochtstrip Kieren tot 15 mm Garagepoorten, deuren, ramen

Tochtdorpels

Tochtdorpels zijn een effectieve oplossing om koude lucht buiten te houden. Ze worden gebruikt om de ruimte onder de deur af te dichten en tocht en kou te voorkomen. Een populaire en handige optie is de TesaMoll Comfort dorpelstrip.

De TesaMoll Comfort dorpelstrip is een zelfklevende tape die eenvoudig tussen de dorpel en de vloer kan worden geplaatst zonder gereedschap of schroeven. Dit maakt de installatie snel en gemakkelijk. De dorpelstrip is speciaal ontworpen om uw huis warm te houden en energie te besparen.

Deze dorpelstrip is uitgerust met een slijtagebestendige borstel van hoogwaardig nylon. Deze borstel zorgt voor een goede afdichting en voorkomt dat koude lucht de ruimte binnenkomt. Hierdoor blijft uw huis lekker warm, zelfs tijdens de koudste dagen.

Met de TesaMoll Comfort dorpelstrip kunt u niet alleen uw huis warm houden, maar ook geld besparen op energiekosten. Door de koude lucht buiten te houden, hoeft uw verwarmingssysteem minder hard te werken om uw huis op de gewenste temperatuur te houden. Dit leidt tot een lager energieverbruik en lagere energierekeningen.

Tochtdorpel

Aanbrengen van een tochtstrip

Het aanbrengen van een tochtstrip op een garagepoort is een relatief eenvoudige klus die in een paar stappen kan worden gedaan. Het is belangrijk om de juiste tochtstrip te kiezen, afhankelijk van de breedte van de kier en het type garagepoort. Er zijn verschillende soorten tochtstrips beschikbaar, zoals opbouwprofielen met veloursborstels en zelfklevende tochtstrips met borstels.

Om te beginnen moet de tochtstrip op maat worden gezaagd, zodat deze perfect past op de rand van de garagepoort. Zorg ervoor dat de tochtstrip stevig wordt bevestigd en zorgt voor een goede afdichting. Dit helpt om tocht, kou, stof en geluid buiten te houden, waardoor uw garage comfortabeler wordt.

Het is ook belangrijk om de tochtstrip regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen. Na verloop van tijd kan de tochtstrip verslijten of beschadigd raken, waardoor de afdichting niet optimaal is. Door de tochtstrip regelmatig te controleren en indien nodig te vervangen, kunt u ervoor zorgen dat uw garage goed geïsoleerd blijft.