Standaard Afmetingen voor Sectionale Poorten

De standaard afmetingen van een sectionale poort zijn 2,5 meter breedte op 2,25 meter hoogte. Voor kleine, grote of lage garages zijn er op maat gemaakte oplossingen mogelijk. De breedte van de poort varieert meestal van 2250 mm (2,25 meter) tot 5000 mm (5 meter), terwijl de hoogte varieert van 1900 mm (1,9 meter) tot 2800 mm (2,8 meter). Het opmeten van een garagepoort is eenvoudig en vereist het meten van de breedte, hoogte, zijruimtes en bovenruimte van de opening. Bij kleine garages wordt meestal gekozen voor plaatsbesparende poorten zoals een sectionale garagepoort of een rolpoort. Voor grote garages waar twee auto’s naast elkaar worden geparkeerd, zijn er extra brede poorten beschikbaar, ook wel magnumpoorten genoemd. Bij lage garages wordt meestal gekozen voor sectionale garagepoorten vanwege de beperkte ruimte. Het is belangrijk om te overwegen of standaard afmetingen voldoen aan uw behoeften of dat u een poort op maat wilt laten maken, waarbij kosten en esthetiek een rol spelen.

Belangrijkste punten

 • Standaard afmetingen voor sectionale poorten zijn 2,5 meter breedte op 2,25 meter hoogte.
 • Bij kleine garages worden vaak plaatsbesparende poorten zoals sectionale garagepoorten of rolpoorten gebruikt.
 • Voor grote garages waar twee auto’s naast elkaar worden geparkeerd, zijn extra brede poorten beschikbaar.
 • Lage garages kiezen meestal voor sectionale garagepoorten vanwege de beperkte ruimte.
 • Overweeg of standaard afmetingen aan uw behoeften voldoen of dat een op maat gemaakte poort een betere optie is.

De Standaard Breedte van Sectionale Poorten

De standaard breedte van een sectionale poort is gemiddeld 2,5 meter. Dit is gebaseerd op de breedte van de meeste auto’s, die 1,8 tot 2 meter breed zijn, en de ruimte die nodig is om het portier te openen en te sluiten. Voor een enkele garagepoort kan de breedte variëren van 2250 mm (2,25 meter) tot 5000 mm (5 meter). Dubbele garagepoorten zijn doorgaans 5 tot 6 meter breed.

Om de breedte van de poort te bepalen, moet u rekening houden met het aantal auto’s dat in de garage moet passen en de beschikbare ruimte aan weerszijden van de voertuigen. U wilt voldoende ruimte hebben om comfortabel in en uit de auto te stappen, evenals ruimte voor eventuele opbergkasten of andere objecten langs de zijkanten van de garage.

Of u nu een standaardmaat sectionale poort kiest of een op maat gemaakte poort wilt laten maken, het is belangrijk om de breedte zorgvuldig te meten voor de meest optimale pasvorm.

Breedte Afmetingen
Enkele poort 2250 mm (2,25 meter) – 5000 mm (5 meter)
Dubbele poort 5000 mm (5 meter) – 6000 mm (6 meter)

De Standaard Hoogte van Sectionale Poorten

De standaard hoogte van een sectionale poort is meestal 2,25 meter. Er zijn echter ook andere hoogtes beschikbaar, variërend van 1900 mm (1,9 meter) tot 2800 mm (2,8 meter). Als u een hogere garagepoort nodig heeft, moet deze op maat gemaakt worden. Bij het bepalen van de hoogte van de poort moet rekening worden gehouden met de ruimte die nodig is voor voertuigen om onder de poort door te rijden. De maximale hoogte voor een standaardpoort is meestal 3 meter.

Het Meten van een Sectionale Poort

Het meten van een sectionale poort is eenvoudig en vereist slechts een rolmaat en iets om mee te schrijven. Om de poort op te meten, volgt u de volgende stappen:

 1. Meet de breedte van de opening van de garage van muur tot muur. Plaats de rolmaat tegen de ene muur en meet tot aan de andere muur. Noteer de breedte.
 2. Meet de hoogte van de opening van onderdrempel tot de bovenkant. Plaats de rolmaat op de onderdrempel en meet tot aan de bovenkant van de opening. Noteer de hoogte.
 3. Meet de afstand tussen de opening van de garage en de zijwanden aan de binnenkant van de garage, aan beide zijden. Plaats de rolmaat tegen de zijkant van de opening en meet tot aan de zijwand. Herhaal dit aan de andere zijde van de opening. Noteer beide afstanden.
 4. Meet de afstand tussen de bovenkant van de garagepoort en het plafond van de garage. Plaats de rolmaat tegen de bovenkant van de garagepoort en meet tot aan het plafond. Noteer deze afstand.
 5. Controleer de diepte van de garage. Zorg ervoor dat er minstens 3 meter diepte is voor een standaard garagepoort. Meet de afstand van de voorkant van de garage tot aan de achterwand. Noteer deze afstand.

Door het nauwkeurig volgen van deze stappen kunt u de exacte afmetingen van uw sectionale poort bepalen. Dit is essentieel voor het vinden van de juiste maat poort die perfect past bij uw garage.

Meten van een sectionale poort

Tip: Het is altijd verstandig om de metingen meerdere keren te controleren om eventuele fouten te voorkomen. Neem indien mogelijk altijd de hulp van een professional in de arm om ervoor te zorgen dat uw sectionale poort perfect past en goed functioneert.

Garagepoorten voor Kleine Garages

Bij kleine garages is ruimte kostbaar. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor plaatsbesparende garagepoorten die perfect passen bij de beperkte afmetingen van uw garage. Voor kleine garages zijn sectionale poorten en rolpoorten de ideale keuze. Deze poorten nemen minimale ruimte in beslag en bieden toch maximale functionaliteit en veiligheid.

Sectionale poorten voor kleine garages zijn praktisch en efficiënt. Ze worden verticaal geopend en sluiten mooi aan het plafond, waardoor er geen extra ruimte nodig is voor het openen of sluiten van de poort. Bovendien bieden sectionale poorten goede isolatie en beveiliging voor uw kleine garage. Dankzij de geïntegreerde noodontgrendeling kunt u ook in geval van stroomuitval de poort handmatig openen of sluiten.

Een andere optie voor kleine garages zijn rolpoorten. Deze poorten rollen verticaal op in een compacte behuizing boven de opening van de garage, waardoor er geen extra ruimte aan de zijkanten nodig is. Rolpoorten nemen zeer weinig ruimte in beslag en bieden toch optimale beveiliging en gebruiksgemak.

Voordelen van sectionale poorten voor kleine garages: Voordelen van rolpoorten voor kleine garages:
 • Plaatsbesparend
 • Goede isolatie
 • Veiligheid
 • Mooie afwerking
 • Minimale ruimte nodig
 • Optimale beveiliging
 • Eenvoudig in gebruik
 • Duurzaamheid

Met plaatsbesparende garagepoorten kunt u optimaal gebruik maken van de beschikbare ruimte in uw kleine garage, zonder concessies te doen aan kwaliteit en functionaliteit. Kies de juiste garagepoort voor uw kleine garage en maak uw leven gemakkelijker.

sectionale poorten kleine garages

Standaard Afmetingen of Op Maat Gemaakte Garagepoorten

Standaard afmetingen voor sectionale poorten zijn de meest voorkomende en goedkoopste optie op de markt. Ze worden snel geleverd in verschillende stijlen en materialen, waardoor ze handig zijn voor mensen die snel een nieuwe garagepoort nodig hebben. Met standaard afmetingen kunt u kiezen uit een breed scala aan opties die voldoen aan de meeste standaard maten voor garages.

Op maat gemaakte garagepoorten zijn een duurdere optie, maar bieden de mogelijkheid om aan specifieke maten en persoonlijke voorkeuren te voldoen. Met op maat gemaakte poorten heeft u de vrijheid om de exacte afmetingen te bepalen die u nodig heeft voor uw garage. Dit is vooral handig als uw garage afwijkt van de standaard maten.

Bij het maken van een keuze tussen standaard afmetingen of op maat gemaakte garagepoorten is het belangrijk om rekening te houden met verschillende factoren. Het budget speelt natuurlijk een rol, aangezien op maat gemaakte poorten doorgaans duurder zijn. Daarnaast moet u ook denken aan de esthetiek van de poort. Op maat gemaakte poorten bieden de mogelijkheid om de stijl en het materiaal aan te passen aan uw wensen. Tot slot is het essentieel om te overwegen of de exacte afmetingen die u nodig heeft alleen kunnen worden bereikt met een op maat gemaakte poort.