Standaard Breedtes voor Garagepoorten – Gids

De breedte van een garagepoort is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste poort voor uw woning. Het bepaalt niet alleen de esthetiek, maar ook de functionaliteit en toegankelijkheid van uw garage. In deze gids zullen we de standaard breedtes van garagepoorten bespreken, zodat u de juiste keuze kunt maken.

De standaard breedte van een garagepoort varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type garagepoort en de afmetingen van uw garageopening. Over het algemeen variëren de standaard breedtes van garagepoorten tussen de 240 cm en 300 cm. Dit biedt voldoende ruimte voor het probleemloos binnenrijden van voertuigen.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze standaard maten kunnen variëren, afhankelijk van de fabrikant en het specifieke model garagepoort dat u kiest. Daarom is het altijd raadzaam om de exacte afmetingen te controleren voordat u een garagepoort aanschaft.

Belangrijke punten om te onthouden:

 • De standaard breedte van een garagepoort varieert meestal tussen de 240 cm en 300 cm.
 • Controleer altijd de exacte afmetingen voordat u een garagepoort aanschaft.
 • Houd rekening met de afmetingen van uw garageopening bij het kiezen van de juiste breedte.
 • Bij specifieke wensen of een afwijkende maat kunt u altijd een garagepoort op maat laten maken.
 • Neem contact op met een professional voor advies en installatie van uw garagepoort.

De Standaard Hoogte van een Voordeur

De hoogte van een voordeur is een belangrijk aspect bij het kiezen van de juiste garagepoort. Bij nieuwbouwwoningen is de standaard hoogte van een voordeur 2315 mm. Dit zorgt voor voldoende ruimte en comfort bij het betreden en verlaten van uw woning.

Bij bestaande woningen kunnen de hoogtes van voordeuren variëren tussen de 200 en 210 cm. Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van uw huidige opening en de vereisten van uw woning. Een goed passende garagepoort verhoogt niet alleen de functionaliteit, maar ook de esthetiek van uw huis.

Uiteraard kunt u volledig op maat gemaakte garagepoorten bestellen en zelf de hoogte en breedte bepalen. Op deze manier kunt u de perfecte garagepoort creëren die naadloos aansluit bij uw wensen en behoeften.

hoogte garagepoort

Voordelen van een Garagepoort op Maat

Een garagepoort op maat biedt een scala aan voordelen, waaronder:

 • Een perfecte pasvorm voor uw woning
 • Volledige controle over de hoogte, breedte en stijl
 • Verbeterde functionaliteit en gemak
 • Verhoogde esthetiek en waarde van uw huis

Tabel: Standaard Hoogtes van Garagepoorten

Woningtype Standaard Hoogte (mm)
Nieuwbouwwoningen 2315
Bestaande woningen 200-210

Verschillende Diktes van Voordeuren

De dikte van een voordeur kan variëren, afhankelijk van het materiaal en het model. Over het algemeen is de standaard dikte van een voordeur tussen de 40 mm en 50 mm. Deze dikte zorgt voor een goede isolatie en stevigheid van de deur. Het is echter belangrijk op te merken dat dit een gemiddelde dikte is en dat specifieke deurmodellen en materialen kunnen variëren.

Een interessante optie om te overwegen is de ThemoFibra-glasvezeltechnologie van Deceuninck. Deze technologie biedt niet alleen een verhoogde thermische isolatie, maar ook extra stevigheid en duurzaamheid. Het gebruik van glasvezel in de constructie van de deur zorgt voor een hoge weerstand tegen schokken en temperatuurveranderingen. Dit maakt de ThemoFibra-glasvezeldeur een uitstekende keuze voor mensen die op zoek zijn naar dikte en kwaliteit.

dikte garagepoort

Voordelen van dikte garagepoort:

1. Uitstekende thermische isolatie voor energiebesparing

2. Stevigheid en duurzaamheid

3. Weerstand tegen schokken en temperatuurveranderingen

Voordeel Omschrijving
1 Uitstekende thermische isolatie voor energiebesparing
2 Stevigheid en duurzaamheid
3 Weerstand tegen schokken en temperatuurveranderingen

Voordelen van Elektrische Sectionaalpoorten

Elektrische sectionaalpoorten bieden talloze voordelen ten opzichte van traditionele garagedeuren. Hieronder worden enkele van de belangrijkste voordelen van elektrische sectionaaldeuren besproken:

 1. Duurzaamheid: Elektrische sectionaalpoorten zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen de tand des tijds. Ze zijn ontworpen om lang mee te gaan en bestand te zijn tegen verschillende weersomstandigheden.
 2. Veiligheid: De veiligheid van jouw huis en gezin is van groot belang. Elektrische sectionaaldeuren zijn uitgerust met geavanceerde beveiligingsfuncties, zoals sensoren die detecteren of er een obstakel aanwezig is. Dit voorkomt dat de poort per ongeluk sluit wanneer er iets of iemand in de weg staat.
 3. Eenvoudig gebruik: Met een elektrische sectionaalpoort heb je het gemak van een geautomatiseerde bediening. Je kunt de poort openen en sluiten met een eenvoudige druk op de knop. Dit maakt het gebruik van de garagedeur snel en moeiteloos.

Deze voordelen maken elektrische sectionaalpoorten een populaire keuze bij huiseigenaren die op zoek zijn naar gemak, veiligheid en duurzaamheid.

Offerte aanvragen

Wil je graag een elektrische sectionaalpoort laten installeren? Vraag vandaag nog een offerte aan bij een erkend specialist op het gebied van garagedeuren.

Belangrijke Factoren bij de Aankoop van een Elektrische Sectionaalpoort

Bij de aankoop van een elektrische sectionaaldeur zijn er enkele belangrijke factoren waar u rekening mee moet houden. De afmetingen, het materiaal en de stijl spelen allemaal een rol bij het maken van de juiste keuze. Hieronder worden deze factoren in meer detail besproken.

Afmetingen

Het is essentieel om de juiste afmetingen te kennen voordat u een elektrische sectionaaldeur aanschaft. Meet de opening zorgvuldig op, inclusief de breedte en hoogte, om ervoor te zorgen dat de deur perfect past. Zorg ervoor dat u rekening houdt met eventuele obstakels, zoals plafondbalken of leidingen, die van invloed kunnen zijn op de installatie van de deur.

Materiaal

Het materiaal van de elektrische sectionaaldeur speelt een grote rol in de duurzaamheid en uitstraling ervan. Er zijn verschillende materialen beschikbaar, zoals staal, hout en aluminium. Elk materiaal heeft zijn eigen voordelen en nadelen, dus kies een materiaal dat past bij uw behoeften en voorkeuren. Denk ook aan de onderhoudsvereisten van het gekozen materiaal.

Stijl

De stijl van de elektrische sectionaaldeur is niet alleen belangrijk voor de esthetiek van uw huis, maar ook voor de harmonie met de architectuur. Er zijn verschillende stijlen beschikbaar, zoals modern, klassiek, landelijk, en industriëel. Kies een stijl die past bij de uitstraling van uw woning en uw persoonlijke smaak.

Door rekening te houden met de afmetingen, het materiaal en de stijl kunt u de perfecte elektrische sectionaaldeur vinden die past bij uw behoeften en de uitstraling van uw huis. Neem de tijd om deze factoren zorgvuldig te overwegen voordat u uw aankoop doet.

Afmetingen Materiaal Stijl
Gepersonaliseerd Staal, hout, aluminium Modern, klassiek, landelijk, industrieel

Installatie van een Elektrische Sectionaalpoort

Het installeren van een elektrische sectionaaldeur is een klus die vaak de hulp van een professional vereist. Een ervaren installateur kan u helpen bij elke stap van het proces, van het kiezen van de juiste poort tot het uitvoeren van de professionele installatie.

Wanneer u een professional inschakelt, kunnen zij de juiste afmetingen van uw opening meten om ervoor te zorgen dat de sectionaaldeur perfect past. Ze hebben de expertise om de poort veilig te installeren en ervoor te zorgen dat alle beveiligingsfuncties correct werken. Dit is essentieel om ervoor te zorgen dat uw sectionaaldeur veilig en betrouwbaar is.

Door te kiezen voor een professionele installatie van uw elektrische sectionaaldeur, verzekert u zichzelf van een probleemloze en zorgeloze ervaring. Een ervaren installateur zal de juiste gereedschappen en technieken gebruiken om de installatie efficiënt uit te voeren. Daarnaast kunnen ze u ook advies geven over het onderhoud en de werking van uw nieuwe sectionaaldeur.