Standaard Hoogte Garagepoort – Kies de Juiste Maat

De standaard hoogte van een garagepoort is 2,25 meter. Deze hoogte zorgt ervoor dat de meeste auto’s er gemakkelijk onderdoor kunnen rijden. Bij het kiezen van de juiste maat voor een garagepoort moet rekening worden gehouden met de hoogte van de voertuigen die in de garage worden geparkeerd. Het is raadzaam om een garagepoort te kiezen die iets hoger is dan nodig, om ervoor te zorgen dat toekomstige auto’s er ook nog onderdoor kunnen. Er zijn echter ook op maat gemaakte garagepoorten beschikbaar voor garages met speciale hoogtevereisten. Het is altijd verstandig om de afmetingen van de garage op te meten voordat u een garagepoort kiest, zodat u zeker weet dat deze goed past.

Belangrijkste punten

 • De standaard hoogte van een garagepoort is 2,25 meter.
 • Kies een garagepoort die iets hoger is dan nodig, voor toekomstige auto’s.
 • Op maat gemaakte garagepoorten zijn beschikbaar voor garages met speciale hoogtevereisten.
 • Meet de afmetingen van de garage zorgvuldig op voordat u een garagepoort kiest.
 • Zorg ervoor dat de garagepoort goed past bij de hoogte van de voertuigen die in de garage worden geparkeerd.
 1. Zorg dat de garagepoort hoog genoeg is zodat de meeste auto’s er gemakkelijk onderdoor kunnen.
 2. Meet de afmetingen van de garage zorgvuldig op om ervoor te zorgen dat de garagepoort goed past.
 3. Kies een garagepoort die iets hoger is dan nodig, voor toekomstige auto’s.
 4. Op maat gemaakte garagepoorten zijn beschikbaar voor garages met speciale hoogtevereisten.
 5. Overweeg professioneel advies in te winnen bij het kiezen van een garagepoort op maat.

Afmetingen Garagepoort – Breedte en Hoogte

De breedte van een standaard garagepoort is 2,5 meter. Dit biedt voldoende ruimte voor een personenauto. Voor garages met meerdere voertuigen is het mogelijk om bredere garagepoorten te kiezen, zoals dubbele poorten met een breedte van 5 tot 6 meter.

De hoogte van een garagepoort varieert meestal van 1,85 tot 2,75 meter. Bij het kiezen van de juiste hoogte voor de garagepoort is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de voertuigen die in de garage worden geparkeerd. Het is beter om een iets hogere poort te kiezen om ervoor te zorgen dat alle voertuigen eronder passen.

afmetingen garagepoort

Om een duidelijk beeld te krijgen van de afmetingen van een garagepoort, kunt u de onderstaande tabel raadplegen:

Afmeting Breedte Hoogte
Standaard 2,5 meter 2,25 meter
Dubbele poort 5-6 meter 2,25 meter
Aangepaste hoogte Afhankelijk van de behoeften 1,85-2,75 meter

Houd er rekening mee dat deze afmetingen standaardmaten zijn en dat op maat gemaakte garagepoorten beschikbaar zijn om aan specifieke wensen te voldoen.

Garagepoorten voor Verschillende Garagetypes

Voor garages met speciale afmetingen zijn er op maat gemaakte garagepoorten beschikbaar. Afhankelijk van de grootte en hoogte van uw garage, zijn er verschillende opties om uit te kiezen.

Kleine Garage

Voor kleine garages zijn plaatsbesparende poorten ideaal. Sectionale garagepoorten zijn een populaire keuze, omdat ze verticaal openen en de ruimte in de garage niet innemen. Rolpoorten zijn ook een goede optie, omdat ze de garagepoortingang efficiënt afdekken zonder extra ruimte in te nemen.

Grote Garage

Als u een grote garage heeft of meerdere voertuigen wilt parkeren, kunt u profiteren van dubbele garagepoorten. Deze garagedeuren hebben een breedte van 5 tot 6 meter, waardoor er voldoende ruimte is om grote voertuigen comfortabel te parkeren. Magnumpoorten met extra brede openingen zijn ook geschikt voor grotere garages.

Lage Garage

Voor garages met een beperkte hoogte is het belangrijk om rekening te houden met de hoogte van de poort. Kies een garagepoort die past zonder het plafond te schrapen. Lage garages kunnen profiteren van sectionale garagepoorten met een compacte installatie of rolpoorten die verticaal opvouwen.

Om ervoor te zorgen dat u de juiste garagepoort voor het specifieke type garage kiest, is het altijd verstandig om de afmetingen van uw garage op te meten en professioneel advies in te winnen. Zo weet u zeker dat de garagepoort perfect past bij uw garage en uw behoeften.

Op Maat Gemaakte Garagepoorten

Naast standaard afmetingen zijn er ook op maat gemaakte garagepoorten beschikbaar. Dit kan handig zijn als de garage speciale afmetingen heeft of als u een uniek ontwerp wilt. Op maat gemaakte garagepoorten zijn meestal duurder dan standaardmodellen, maar ze bieden de mogelijkheid om een poort te kiezen die perfect past bij uw specifieke behoeften en voorkeuren.

Bij het kiezen van een op maat gemaakte garagepoort moet rekening worden gehouden met de kosten en de haalbaarheid van het project. Het is ook raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen.

Voordelen van op maat gemaakte garagepoorten Nadelen van op maat gemaakte garagepoorten
 • Biedt perfecte pasvorm voor speciale garageafmetingen
 • Stelt u in staat een uniek ontwerp te kiezen
 • Kan extra beveiligingsfuncties bevatten
 • Kan duurder zijn dan standaardmodellen
 • Vereist mogelijk professionele installatie
 • Levering kan langer duren vanwege maatwerk

Garagepoort op maat

Met op maat gemaakte garagepoorten heeft u de vrijheid om een poort te kiezen die perfect past bij uw behoeften en voorkeuren. Of u nu een garage met speciale afmetingen heeft of een uniek ontwerp wilt, op maat gemaakte garagepoorten bieden de perfecte oplossing. Houd er echter rekening mee dat de kosten hoger kunnen zijn en dat professionele installatie mogelijk vereist is. Zorg ervoor dat u offertes van verschillende leveranciers vergelijkt om de beste prijs-kwaliteitverhouding te krijgen voor uw op maat gemaakte garagepoort.

Hoe een Garagepoort Opmeten

Het opmeten van een garagepoort is een eenvoudig proces dat enkele basisstappen vereist. Door de juiste afmetingen te meten, kunt u ervoor zorgen dat u de juiste maat garagepoort kiest voor uw behoeften. Hieronder volgen de stappen voor het opmeten van een garagepoort:

 1. Breedte van de opening: Meet de breedte van de opening waar de garagepoort wordt geïnstalleerd. Zorg ervoor dat u de breedte van het smalste punt opmeet, aangezien de garagepoort moet passen in dit gedeelte.
 2. Hoogte van de opening: Meet de hoogte van de opening van de garage. Hierbij moet u rekening houden met eventuele obstakels aan de bovenkant, zoals balken of bovenliggende leidingen. Zorg ervoor dat u voldoende ruimte aan de bovenkant laat voor de installatie en beweging van de garagepoort.
 3. Ruimte aan de zijkanten en bovenkant: Meet de ruimte aan beide zijden en de bovenkant van de opening. Dit is belangrijk om ervoor te zorgen dat de garagepoort vrij kan bewegen zonder enige belemmering.

Door deze metingen uit te voeren, krijgt u een duidelijk beeld van de juiste maat garagepoort die u nodig heeft. Vergeet niet om voldoende speling aan beide zijden en aan de bovenkant toe te voegen voor installatie en beweging. Indien nodig, kunt u ook professioneel advies inwinnen of gebruik maken van een meetdienst om ervoor te zorgen dat de juiste afmetingen worden verkregen. Een goed opgemeten garagepoort zorgt voor een perfecte pasvorm en probleemloze werking.

Kosten en Offerteaanvraag voor Garagepoorten

De kosten van een garagepoort kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type, de afmetingen, het materiaal en het merk. Zo zijn standaard garagepoorten vaak goedkoper dan op maat gemaakte poorten. Het is daarom verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende leveranciers om een duidelijk beeld te krijgen van de prijzen en om de beste deal te vinden die past bij uw budget en behoeften.

Bij het vergelijken van offertes is het niet alleen belangrijk om te letten op de kosten van de garagepoort zelf, maar ook om rekening te houden met eventuele extra kosten, zoals de installatie en de toevoeging van automatische aandrijving. Deze kosten kunnen variëren per leverancier en moeten in overweging worden genomen bij het maken van uw keuze.

Om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen en een weloverwogen beslissing te nemen, is het raadzaam om een gedetailleerde offerteaanvraag in te dienen. Hierin kunt u de specifieke afmetingen en vereisten van uw garage opgeven, evenals eventuele speciale wensen of voorkeuren. Op basis van deze informatie kunnen leveranciers u voorzien van een prijsopgave op maat die past bij uw situatie.