Nieuws

Bibliothekendag

DOOR ADMIN

. @

De Nederlandstalige bibliotheek is naar aanleiding van de jaarlijkse bibliothekendag uitzonderlijk gesloten op donderdag 15 november.

Het BLIB-team

image - Bibliothekendag

Tût tût! Vroem …

DOOR ADMIN

. @ 14.11.18
Zet je schrap! Op vrijdag 16 november lezen we voor in het Nederlands en het Frans! Luistergrage oren vanaf 3 jaar zijn welkom in de BLIB voor een verhaal van Leo Timmers.

Bouclez vos ceintures et rendez-vous à la BLIB pour des histoires de Leo Timmers en français et en néerlandais.

Tweetalige voorleesactiviteit – Lecture bilingue / FR-NL / 3+
Vrijdag 16 november van 15u30 -17u / Vendredi 16 novembre de 15h30 à 17h
BLIB, Van Volxemlaan 235, 1190 Vorst

---------------

Tût tût! Vroem... wordt georganiseerd in het kader van Brussels Reads Aloud! Tijdens de Voorleesweek 2018 organiseren de Brusselse Nederlandstalige openbare bibliotheken in samenwerking met de Vlaamse Gemeenschapscommissie en Foyer vzw naar goede gewoonte meertalige voorleesuurtjes.

Van 17 tot 26 november kleurt de Brusselse auteur Leo Timmers de Voorleesweek. Hij bedenkt een eigen wereld met woorden en beelden. Elk boek is een experiment met vorm, kleur en verhaal. Ontdek de prenten en verhalen voor jong en oud. De Brusselse bibliotheken en tekenaar Leo Timmers nodigen je uit.

Benieuwd naar de activiteiten van de andere Brusselse bibliotheken? Neem een kijkje via volgende link : www.brusselsebibliotheken.be/brusselsreadsaloud

BLIBnocturne: Wafelenbak in de Biblif!

DOOR ADMIN

. @

Vrijdag 23 november kan je de BLIB tussen 16u en 18u terugvinden bij haar Franstalige buren.
Biblif (Bibliothèque de Forest) opent de deuren voor een feestelijke avond vol workshops, activiteiten, (muzikale) versnaperingen én ... een heerlijke wafelenbak door de BLIB.
Dankzij Marc Sleens Nero-albums is een wafelenbak niet meer weg te denken uit de Belgische cultuur. Wie komt er proeven van verse BLIB-wafels?

Deze activiteit is volledig gratis en uiteraard voor alle leeftijden. Wie weet geven de wafels je nadien honger naar meer ... BLIB!

Biblif's bibliotheeknocturne 
Biblif, de Mérodestraat 331-333, 1190 Vorst


Benieuwd naar de activiteiten van de andere Brusselse bibliotheken? Neem een kijkje via volgende link : www.brusselsebibliotheken.be/nocturne 

Voorleeshelden

DOOR ADMIN

. @ 14.11.18


Voorleesdummie? Of meester in stemmetjes verzinnen, op zoek naar leuke voorleestips?
De BLIB helpt je graag op weg!

Kom op donderdag 18 oktober van 19u - 21u naar onze gezellige voorleesworkshop en leer al de
kneepjes van het voorleesvak. Voor je het weet ben je een echte voorleesheld!

Voorleeshelden is voor (groot)ouders, leerkrachten en iedereen die beter willen leren voorlezen aan een groepje kinderen.

Deze workshop is volledig gratis.
Inschrijven kan via bibliotheek@vorst.brussels en 02/343.20.04.

image - Voorleeshelden