SCHOLEN, CRECHES & IBO'S

SCHOLEN, CRECHES & IBO'S

BLIB biedt verscheidene materialen en activiteiten aan voor leerkrachten, scholen, initiatieven buitenschoolse opvang (IBO) en crèches.


Fundels

Fundels brengen prentenboeken tot leven. Het is een "bundel vol fun", een pakket materiaal dat het prentenboek aanvult met extra spelletjes en activiteiten. Voor kinderen tussen drie en zeven jaar.

Een Fundel omvat een prentenboek en een e-reader. Na installatie van de Fundels-software kan je met de e-reader de digitale omgeving van het prentenboek op de computer activeren. Ieder Fundel prentenboek bestaat uit zes veschillende digitale activiteiten die steeds verwijzen naar het bestaande prentenboek:

• Lezen in het boek waarbij de tekst kan worden voorgelezen & ondertiteld. Dit in verschillende talen
• Een geanimeerde versie van het boek bekijken, in verschillende talen
• Tekeningen maken, kleurplaten inkleuren
• Spelletjes spelen waarin de figuren uit het boek steeds verschijnen
• Knutselwerkjes maken aan de hand van uitgeschreven knutselactiviteiten
• Je eigen filmpjes maken op basis van de achtergrondplaten en figuren uit het boek.

Kinderen kunnen Fundels verkennen in de bib. Bij onze speciale luisterstoel hoort een computer waar Fundels op is geinstalleerd. Scholen of IBO's daarentegen kunnen een Fundels pakket uitlenen. Het Fundels programma kan geinstalleerd worden op een Windows computer (tot Windows 7). Het programma wordt gestart door een Fundels prentenboek op de reader te leggen. Zo kunnen kinderen de wereld van het boek verkennen.

Kijk voor meer info op Fundels of stuur een emailtje naar bibliotheek@vorst.brussels voor informatie over de uitleenmogelijkheden.
 

DEEL DEZE PAGINA